Vacature | Head of Legal | Sint-Niklaas

Niko Group / Sint-Niklaas / Referte Vialegis: VL/LAW/1867/17

Vacature | Head of Legal | Sint-Niklaas

Dynamische en business gedreven Master in Law met minstens 10 jaar ervaring in contractenrecht, algemeen handelsrecht en vennootschapsrecht. Kennis van IP, privacy en/of mededingingsrecht is een plus.

 

Niko Group


Onze cliënt

Niko Group is een Belgisch familiebedrijf met hoofdkantoor in Sint-Niklaas. Je vindt er de productiehallen, maar ook de afdelingen onderzoek en ontwikkeling, product management, marketing, sales en customer support, Finance, HR, IT, Legal.

Niko Group commercialiseert zijn oplossingen in heel Europa vanuit verschillende vestigingen. Niko Group biedt meer dan 5.000 producten en oplossingen aan voor schakelmateriaal, deurtelefonie, lichtregeling en huisautomatisering. Deze zijn bedoeld voor zowel residentiële en professionele omgevingen als woon-zorgcomplexen. Niko is marktleider in België en een bedrijf in volle groei met meer dan 700 medewerkers. Met al bijna 100 jaar ervaring! 

Niko is momenteel op zoek naar een Head of Legal voor zijn hoofdzetel te Sint-Niklaas.

 

Beschrijving

Niko Group zoekt een dynamische en business gedreven Head of Legal Department, die de visie en strategie van het Legal departement verder kan uitwerken vanuit de Niko Group strategie. Met het oog op de voortdurende evolutie die het bedrijf wil nastreven, is het essentieel dat het Legal departement dan ook perfect de noden van de business begrijpt. Je geeft leiding aan een Legal counsel en een Paralegal assistant. In deze functie draag je de eindverantwoordelijkheid over de juridische zaken van de verschillende ondernemingen van de groep. 

Je bent onder meer verantwoordelijk voor: 

  • Het geven van advies over diverse juridische topics  

  • Het opstellen en screenen van commerciële contracten van zeer uiteenlopende aard  

  • Het beheer van geschillen, debiteuren en verzekeringen  

  • Opvolging van relevante wetgeving (privacy, IP, mededinging,), analyse van de impact hiervan voor de business en implementatie, inclusief trainingen  

  • Secretariaat van de Raad van Bestuur,inclusief het coördineren van de corporate housekeeping  

  • Bijdragen aan de verdere uitbouw van een state-of-the-art juridische database (templates, know how, dossierbeheer)  

  • Het aansturen van externe advocaten in gespecialiseerde materies  

  • Het onderhouden van de goede relaties met de business (ook in het buitenland) en van een netwerk met collega-bedrijfsjuristen.

Profiel

Je behaalde een Belgische master in de rechten. Je bent minimum 10 jaar actief als bedrijfsjurist en/of advocaat. 

Je hebt ervaring in contractenrecht, algemeen handelsrecht en vennootschapsrecht. Kennis van IP, privacy en/of mededingingsrecht is een plus. Je bent Nederlandstalig met zeer goede kennis van Engels en Frans. 

Je bent een ervaren en mature jurist die goed prioriteiten kan stellen en pragmatische, eenvoudige oplossingen geeft voor complexe problemen. 

Je bent een voorstander van een open en directe communicatie en houdt van een klantgerichte, pragmatische en commerciële aanpak. Je bent gedreven en ondernemend. 

Je bent niet bang om je verantwoordelijkheid te nemen en kan onafhankelijke gefundeerde beslissingen nemen. Je bent een loyale teamplayer. 

Je bent juridisch en analytisch sterk, je werkt efficiënt (ook een bijzondere interesse voor de digitalisering van het juridisch werk is een pluspunt) en gestructureerd en je kan op een doordachte en resultaatgerichte manier een probleem benaderen. 

Je bent een vertrouwenspersoon voor het management, en in het bijzonder voor de CEO en de Executive Director. “Nee” is nooit het juiste antwoord, je denkt in oplossingen, niet in problemen.

Aanbod

Een mooi salaris, aangevuld met extralegale voordelen, vormt slechts de basis van het aanbod. Wat minstens even belangrijk is, is dat je terechtkomt in een solide bedrijf met een duidelijke toekomstvisie. In een no-nonsensebedrijf dat doet wat het zegt, en zegt wat het doet. In een bedrijf dat nooit stilstaat, maar voortdurend nieuwe kwaliteitsoplossingen lanceert. In een bedrijf met toffe, open collega’s op wie je kunt bouwen. Kortom, in een bedrijf dat je ten volle ondersteunt en uitdaagt.

 

Solliciteren

Stuur een bericht naar Marie Brepoels

Geïnteresseerd?

Contacteer Marie Brepoels via email of bel vertrouwelijk op het nummer 02 290 23 51 of +32 (0)498 72 28 58. Gelieve ook de referte te vermelden (VL/LAW/1867/17).

Erkenning werving & selectie/agrément recrutement & sélection: VG.896/B (Vlaams Gewest), 00078-405-20121019 (Brussels Hoofdstedelijk Gewest/Région Bruxelles Capitale), W.RS.162 (Région Wallonne)